استفاده از bootstrap در طراحی وب

همین حالا ثبت نام کنید

استفاده از bootstrap در طراحی وب

وبلاگ

 bootstrap در طراحی وب می تواند به تسریع روند انجام طراحی وب کمک فراوانی نماید و نکته مهم دیگری که در این خصوص وجود دارد رایگان بودن آن است. طراحی وب دنیای بسیار گسترده ای است و همه روزه ابزار و امکانات بیشتری برای بهبود فرایند طراحی وب در اختیار طراحان قرار می گیرد. یکی از این ابزار ها bootstrap می باشد.

bootstrap در طراحی وب

bootstrap در طراحی وب چیست ؟

بوت استرپ ابزاری است که شامل توابع و کتابخانه متنوعی از HTML، CSS، JsvsScripts و انواع قالب های مختلفی است که برای برنامه نویسی سایت ها مورد نیاز است.

با استفاده از bootstrap در طراحی وب به خوبی می توان سرعت و دقت را در انجام پروژه های طراحی سایت افزایش داد. نکته مهمی که در خصوص ویژگی هایبوت استرپ در طراحی وب باید به آن اشاره نمود موضوع طراحی رسپانسیو یا عمل گرا برای سایت های اینترنتی است. منظور از طراحی وب به صورت عمل گرا این است که سایت شما در تمام صفحه نمایش های مختلف با ابعاد و ویژگی های متفاوت و با نسخه های مختلف به درستی نمایش داده شود.

بوت استرپ در واقع مجموعه ای از چندین کد است که می تواند در بخش های مختلف سایت قرار داده شود. این کار هم روند توسعه سایت را بهبود می بخشد و هم امکان نمایش آن را در دستگاه های مختلف فراهم می کند.

در کنار مواردی نظیر رایگان بودن و طراحی سایت به صورت رسپانسیو می توان ویژگی های دیگری نیز برای استفاده از بوت استرپ بیان نمود. به عنوان مثال شما می توانید به آسانی با استفاده از این ابزار شروع به رسپانسیو کردن عکس های موجود در سایت نمایید. مورد بعدی این که با توجه به این که bootstrap در طراحی وب دارای اجزای مختلفی است شما می توانید به آسانی آن بخش هایی که مورد نیاز است را استفاده نمایید.

یکی از مهم ترین مزایای آن ، این است که این ابزار به صورت متن باز در اختیار افراد قرار گرفته است و طراحان و برنامه نویسان می توانند به شکلی که مورد نظرشان باشد اقدام به توسعه و بهبود بخشیدن به آن نمایند. همین موضوع موجب شده تا جامعه افرادی که به صورت تخصصی مشغول توسعه آن هستند بسیار گسترده باشد و مشکلات و مواردی که مربوط به آن است به آسانی و سرعت رفع گردد.

تاریخچه bootstrap در طراحی وب

تاریخچه bootstrap

bootstrap در طراحی وب دارای قدمت چندین ساله است. در واقع شروع شکل گیری بوت استرپ مربوط به سال ۲۰۱۰ میلادی می شود. در آن زمان دو نفر به نام های مارک اوتو و همچنین جیکوب ثورنتون توانستند این ابزار کاربردی را خلق نمودند. آن ها جزو برنامه نویسان توئیتر بودند و در ابتدا bootstrap را تنها برای استفاده در توئیتر استفاده می کردند اما پس از مدتی با توجه به عملکرد مناسب این ابزار سایر برنامه نویسان و افرادی که در زمینه طراحی سایت فعالیت می کردند علاقه خود را به این ابزار نشان دادند و همین موضوع منجر شد به آغاز به کار رسمی ابزار bootstrap در سال ۲۰۱۱ شد.

طراحی وب با بوت استرپ

محدودیت های bootstrap در طراحی وب

محدودیت ها

اگر بخواهیم صادقانه در خصوص bootstrap در طراحی وب صحبت کنیم باید به محدودیت ها و نقاط ضعف آن نیز اشاره کنیم. به عنوان مثال گاهی اوقات bootstrap می تواند اندکی پیچیده باشد. مثلا هنگامی که موضوع طراحی به صورت عمل گرا مطرح می شود وقتی می خواهیم جدولی را به این شکل طراحی کنیم به دلیل این که bootstrapدارای ساختار شبکه ای است و همین امر موجب پیچیده شدن کار می شود.

به طور کلی کار کردن با bootstrap در طراحی وب و یاد گیری کد ها و مفاهیم آن اندکی مشکل است و همین امر می تواند به عنوان سدی برای استفاده از آن قلمداد شود. یکی از بزرگ ترین معایب استفاده از bootstrap در طراحی وب را می توان کاهش سرعت بار گذاری صفحات دانست. معمولا فایل های این ابزار دارای حجم بالایی هستند و همین امر می تواند سرعت عملکرد سایت را کاهش دهد اما برای حل این مشکل اندکی مهارت لازم است و افرادی که در زمینه کد نویسی و برنامه نویسی سایت حرفه ای هستند هنگامی که از bootstrap در طراحی وب استفاده می کنند به آسانی کد های اضافی و غیر قابل استفاده را حذف کرده و به این ترتیب حجم فایل را کاهش می دهند.

آیا انتخاب bootstrap در طراحی وب درست است؟

انتخاب بوت استرپ موضوعی است که ممکن است برای بسیاری از افراد به عنوان یک سوال اساسی مطرح باشد. در خصوص استفاده از ابزار های مختلفی که برای طراحی سایت در دسترس طراحان و برنامه نویسان برای طراحی و برنامه نویسی قرار می گیرد باید به این موضوع اشاره نمود که انتخاب آن ها بر اساس میزان دانش و مهارت افراد می تواند صورت بگیرد.  به عنوان مثال در خصوص bootstrap در طراحی وب اگر فردی به صورت کاملا حرفه ای با طراحی وب آشنا باشد می تواند بهترین استفاده را از این ابزار ببرد و حتی می تواند چنان چه اشاره شد نقاط ضعف آن مانند حجم بالای کد ها را به خوبی مدیریت نماید.

از طرف دیگر گفته می شود اگر شما فردی هستید که به تازگی طراحی سایت را آغاز نموده اید و مهارت بالایی ندارید می توانید با استفاده از امکاناتی که bootstrap در طراحی وب در اختیار شما قرار می دهد سایت های خوبی را طراحی و اجرا نمایید.  اگرچه استفاده از بوت استرپ در طراحی وب می تواند اندکی برای خلاقانه کار کردن محدودیت ایجاد کند اما برای افرادی که در این زمینه تازه کار هستند بسیار مفید است.

به همین ترتیب اگر قصد استفاده از ابزاری خاص برای انجام طراحی وب را دارید به شما توصیه می کنیم که تمرکز خود را اهداف و میزان دانش خود بگذارید و بر همین اساس تصمیم گیری نمایید.  مورد بعدی نیز آشنایی کامل با ابزار مورد نظر است. به عنوان مثال با توجه به این که bootstrap به صورت متن باز در اختیار برنامه نویسان قرار دارد می توانید به یک جستجو ساده در اینترنت با امکانات و نحوه کارکرد آن به خوبی آشنا شده و سپس تصمیم گیری های لازم را انجام دهید.

نوشتهٔ پیشین
دوره MS Private Cloud چیست؟
نوشتهٔ بعدی
استفاده از فریم ورک Django در برنامه نویسی پایتون

مطالب مرتبط

فهرست